Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

dinsdag 9 oktober 2012


Derde fictieve (*) brief van de voorzitter


Beste confraters,

Het is herfst. Ik bedoel: op 22 september om 16.49 u. begon officieel de astronomische herfst. Op dat moment stond de zon loodrecht op de evenaar. De vakanties zijn voorbij. De meesten zijn aan het werk of op school. De gepensioneerden blijven in vakantie. Ware het niet dat zij ‘op leeftijd’ zijn, zou ik durven te schrijven: wat een leven!

De Orde draagt de kiemen in zich om tegen de lente op te fleuren, zowel letterlijk als figuurlijk. Onze (nieuwe) voorzitter treedt vastberaden in de charmante voetsporen van zijn voorganger: motiveren, verzoenen, activeren, bedenken, organiseren. En dat alles terwijl hij campagne voert…

Voel jij ook de nieuwe wind die er stilaan aankomt rollen? Overleg, waardebepaling, voorstel tot vernieuwde missie, herbronning van doelstellingen en activiteiten. Zo hoort het, zo stagneert onze Orde niet, zo blijven wij actueel, zo blijft de Orde gespeend van ‘kwalen en kwaaltjes’, zo versterken wij onze saamhorigheid.

Onze recente activiteit (kaasboerderij in Veurne) was een meevaller (wij vergeven het de secretaris dat hij zich trompeerde van aanvangsuur): onthaal, aperitief, kaastafel, gidsbeurt door de enthousiaste dochter, de vergadering. Vooral echter: de babbel en de gezelligheid.

Het deed ons deugd weer de (gewezen) gouverneur onder ons te zien. Uit zijn lichaamstaal straalt ‘savoir vivre’ en Westhoekse gulheid. Een aimabel man die ik beter leerde kennen toen ik kabinetsattaché was van Vlaams minister van Onderwijs, Luc Vanden Bossche. Ik kreeg van de minister verscheidene opdrachten in (ons) West-Vlaanderen. Vandaar.

Het Dagelijks bestuur, onder leiding van voorzitter Wout Cornette, is enthousiast en eensgezind. De Orde Driekoningen mag geen folklore worden, maar een milde drukkingsgroep ten bate van de Westhoek aan beide kanten van de Schreve!

Denk erom, met regelmaat, ons 3koningenkrantje te lezen op http://www.3koningenkrant.blogspot.com.


Groeten,

De fictieve voorzitter

* Fictief betekent: verzonnen, denkbeeldig, bedacht, imaginair, gefingeerd, geveinsd, ingebeeld, niet werkelijk, niet echt, verdicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten