Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

zondag 10 juni 2012

 Fictieve (*) brief van de voorzitter


Beste confraters,

Er zijn er hoogstwaarschijnlijk die denken dat de vergaderingen en activiteiten van de Orde Driekoningen georganiseerd worden voor een bende Bourgondiërs die komen eten en drinken (bijna schreef ik: zuipen en slurpen).

Bij dezen wil ik het tegenovergestelde bewijzen. De ordeleden zijn wel degelijk wreed sociale wezens die veel over hebben voor het welzijn van hun medemens. Neem nu de leden van het Dagelijks bestuur. Zij werken hard en vol enthousiasme en worden slechts afgeleid door nieuwe of vernieuwde voorstellen, suggesties en ideeën.

Het dagelijks bestuur heeft soms een beetje hulp nodig van de toekijkende medemens. Het stelt zich soms vragen, zoals: “Kennen onze confraters onze ontstaansgeschiedenis? Onze doelstellingen? Onze dure eden en verwachtingen?”
Soms heb ik het gevoel dat wij afglijden naar een ‘gezellig clubje’ van consumerende en zelfgenoegzame ‘ouderlingen’. Ik doe een oproep om eens rondom ons te kijken of er geen jonge mensen zijn, mannen en vrouwen, die op hun eigenste manier onze idealen delen. Een verjonging zou geen kwaad kunnen. De Orde Driekoningen moet ook na ons lijfelijk voortbestaan en geanimeerd voortleven.

Misschien kunnen wij via onze ‘beroemde?’ en ‘vaak bezochte?’ website een oproep lanceren. Dat is bij dezen volbracht.

Voilà, zeg nu nog dat wij niet sociaalbewogen zijn….

Groeten,

De fictieve voorzitter

* Fictief betekent: verzonnen, denkbeeldig, bedacht, imaginair, gefingeerd, geveinsd, ingebeeld, niet werkelijk, niet echt, verdicht.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten