Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

zondag 30 september 2012





De Beauvoordse St-Omaarsgilde

met
SMIET MOA! 
(“GOOIEN”)
van Pol Coppens
in een regie van Claude De Beuckelaere

Vanaf vrijdag 26 oktober a.s. is het weer zo ver. De Beauvoordse toneelkring
St.-Omaar zet dan de deuren van het Pannekoekhuis wagenwijd open om de toneelliefhebbers uit Beauvoorde, de Westhoek en de hele regio weer volop te laten genieten van een sprankelend avondje toneel.

KOMEDIE MET INHOUD
Smiet moa !! ” is een recente komedie van Pol Coppens. In tegenstelling tot de meeste komedies is “Smiet moa !!” een blijspel dat blijft “plakken”. Het stuk vergt een vrij moeilijke en complexe enscenering en werd waarschijnlijk daardoor tot op heden nog maar weinig gespeeld.

De hedendaagse mens is vrij individualistisch ingesteld. Vroeger kende iedereen iedereen in zijn straat of in zijn gebuurte. Nu kent men soms nog amper zijn rechtstreekse buren; in het beste geval een knik, een “dag” of een “hey”, en daarmee is de kous af. Over dat soort van vervreemding handelt “Smiet moa !!”. Ook het hedendaagse fenomeen van “reality tv” en het gebrek aan ethiek in de media komen in deze komedie ruimschoots aan bod.

Het stuk handelt o.a. over individualisme, vervreemding, afgunst, achterbaksheid en verdriet, maar ook over betrokkenheid, vreugde, solidariteit, vriendschap, trouw en samenhorigheid. Allemaal gevoelens en attitudes die zo uit het leven gegrepen zijn.


SPELERS & MEDEWERKERS
Zoals dat meestal het geval is bij de Beauvoordse St.-Omaarsgilde wordt het ook nu weer drummen op scene. Niet minder dan 9 acteurs en 6 actrices zullen het stuk gestalte geven. Dat zijn de oudgedienden Frank Boeten, Anita Vanscheeuwyck, Pol Breyne, Pierre Maes, Phillip Ameloot, Gerard Vanheste, Daniël Pauwels, Joris Baron, Stijn Cornelis, Nicole Dekervel en Ingrid Timperman, aangevuld met de debutanten Lien Depelchin, Herman Cosman, Mireille Halewyck en Melisa Hollevoet.

Maar ook voor een grote schare medewerkers achter de schermen is geen inspanning te veel om van deze productie iets aparts te maken. Allemaal staan zij te trappelen van ongeduld om u straks te mogen verwelkomen in het Pannekoekhuis.


REGIE én PRODUCTIELEIDING
Claude De Beuckelaere, die al “eeuwen” actief is in het amateurtheater, zit opnieuw achter de regietafel. Hij kiest, herschrijft, schrijft en regisseert nu al 33 jaar lang alles wat de Beauvoordse St.-Omaarsgilde op de planken brengt. Daarnaast tilt hij ook telkens weer de zware last van productieverantwoordelijke op zijn schouders. Voor zover wij weten is dat uniek. In een “normale” toneelvereniging wordt de regie en de productieleiding waargenomen door 2 of meerdere personen.


LOCATIE
'T PANNEKOEKHUIS
Van 1979 tot 1999 was de Driekoningenschuur van het gelijknamige restaurant Driekoningen de vaste stek voor alle opvoeringen van de Beauvoordse
St.- Omaarsgilde.

Noodgedwongen werd in 2000 uitgeweken naar de Sint Audomaruskerk van Vinkem. Deze locatie heeft echter heel wat beperkingen als theaterruimte.
Eén van de meest in het oog springende beperkingen is een scene opening van amper 4,5 m.

Voor de productie van 2010 (“De surpriese van Otto Steenkiste”) moest uitgekeken worden naar een locatie waar een groter en ruimer podium kon
worden neergepoot. Dat vonden we in “'t PANNEKOEKHUIS“ , de voormalige fabrieksruimte van de Beauvoordse wafels en pannenkoeken in de Wulveringemstraat 18. Oud zaakvoeder Emmanuel Pauwelyn was trouwens zelf jaren lang spelend lid van de St.-Omaarsgilde, terwijl zijn eega,Maggy Dusquene, al van bij start in 1979 zetelt in het bestuur van onze toneelgilde

De toneelzaal is te bereiken via de inrijpoort in de Wulveringemstraat,
recht tegenover het voormalig dorpswinkeltje van Paula.


KAARTEN
In tegenstelling tot vorige jaren zijn de genummerde kaarten nu slechts verkrijgbaar op één adres :
TUUR DJES
- zaterdag & zondag : 11.00 – 22.00 u


SPEELDATA
Speeldata : vr 26, za 27, zo 28, di 30 en wo 31 oktober 2012 om 20.00u
vr 02, za 03, vr 09, za 10 en zo 11 november 2012 om 20.00 u
zo 04 november 2012 om 15.00 u


BIJKOMENDE INFO :
- Claude De Beuckelaere – Pannestraat 177, 8630 Veurne
058 312961

Geen opmerkingen:

Een reactie posten