Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

donderdag 27 september 2012


Verlaat verslag Algemene Vergadering Orde Driekoningen dd. 07.05.2012



Aanwezig:
bij tijdsgebrek niet kunnen noteren.

Verontschuldigd:
Jozef Boomgaert, Didier Canler, Dries Decadt, Thierry Deleu, Lucien De Witte, Filip Florizoone, Robrecht Gheeraert, Claude Gosset, Christian Jarolewski, Odo Leys, Jan Loones, André Maton, Roger Pattyn, Hugo Ryckeboer, Marc Segher, Geertui Seys, Joeri Stekelorum, Lieve Tytgat, Rose-Anne Vandenabeele, Daniël Vanderscheuren, Jef Vercruysse, Maurice Wylleman.

Agenda van de vergadering
Verwelkoming door de Voorzitter met voorstelling van het nieuwe Dagelijks Bestuur 2012 - 2015
Goedkeuring verslag vorige vergadering
Aankondiging en toelichting van de komende activiteiten
Kennisgeving van de voorgedragen kandidaturen (*) en korte voorstelling van de kandidaten door de peter/meter
Rondvraag

1) Voorstelling van het nieuw Dagelijks Bestuur 2012 – 2015.

Deze Algemene Vergadering is de eerste waarin de nieuwe voorzitter, Wout Cornette, aantreedt. Wout verwelkomt de aanwezigen en aansluitend spreekt hij een laudatio uit over Cecile van wie hij het voorzitterschap overneemt. Het wordt een bij momenten emotioneel betoog dat ten zeerste wordt geapprecieerd door de aanwezigen.

Taakverdeling binnen het Dagelijks Bestuur 2012 – 2015:

Voorzitter: Wout Cornette
Secretaris: Luc Delancker
Verslaggever : Thierry Deleu
Redactie 3koningenkrant: Thierry Deleu
Penningmeester: Alex Verbiest
Materiaalmeester: Wim Vannobel
Leden: Dries Decadt - Jan Vermeire




In het Dagelijks Bestuur zijn er 2 nieuwe gezichten:
- de penningmeester, Alex Verbiest uit Ieper, die met veel enthousiasme de taak van Wout, die promoveert tot voorzitter, zal overnemen
- tweede nieuwkomer is Thierry Deleu uit Oostduinkerke. Thierry heeft in het verleden al bewezen over een uitstekende pen te beschikken en zal instaan voor de verslaggeving ter ontlasting van de secretaris.

Confrater Thierry heeft ondertussen ook een veel gelezen blog opgestart. De 3 Koningen blog is terug te vinden op het adres: http://3koningenkrant.blogspot.com
Thierry is te bereiken via e-mail: thierry.deleu@telenet.be

2) Verslag vorige vergadering.

Het verslag van de februarivergadering in Lo wordt zonder verdere opmerkingen goedgekeurd.

3) Voorlopig jaarprogramma 2012

woensdag 6 juni ’12 daguitstap “Menen – Wervik, een grensgeval”
woensdag 11 juli ‘12: de zwart-gele BBQ in Komen
maandag 1 oktober ‘12: Algemene Vergaderingµ
zondag 2 december ‘12: Feest van de Vriendschap en intronisatie

Thierry Deleu heeft het lovenswaardig initiatief genomen om te starten met een blog-pagina (internettijdschrift) waar alle nieuwtjes van en over de Orde op geregelde tijdstippen zullen gepost worden zodat iedereen op een vlotte manier op de hoogte blijft van het reilen en zeilen van de vereniging.

4) Voordracht van de nieuwe kandidaten.

Karlien Brysbaert, Wulpendammestraat 90, 8630 Veurne, geboren Poperinge op 22.08.1962. Karlien is getrouwd met Stefaan Deconinck. Zij is de trotse moeder van 2 zonen (Jasper, Jonas) en 1 dochter (Jozefien).
Onze kandidate is beroepshalve werkzaam als bibliothecaris in de bibliotheek van Veurne, onder haal drijvende kracht is de Veurnse bib uitgegroeid van stoffige boekenverzameling tot een informatiecentrum waar de moderne informatietechnologie naast een ruim aanbod van boeken even belangrijk is. Karlien zetelt in tal van werkgroepen die vakgebied gerelateerd zijn. Naast haar taken als huismoeder neemt ze veel maatschappelijke engagementen op.
Zo maakte ze lange tijd deel uit van de Werkgroep Poëzie in Beauvoorde en stond ze mee in voor de programmatie van talrijke poëziefestivals. Poëzie draagt ze hoe dan ook in haar hart.



Karolien Destrooper, Weststraat 18, 8647 Lo-Reninge, geboren in Veurne op 7 oktober 1959.
Karolien is getrouwd met Lode Morlion, Burgemeester van Lo.
Is de trotse moeder van Veerle, Mieke en Thomas.
Actief als kinesist.
Zeer sociaal en cultureel bewogen: voorzitster van KVLV, lid van de inrichtende macht en adviesraad van de christelijke scholen van de Westhoek en engageert zich nog in tal van andere verenigingen waar Karolien ook verantwoordelijkheden draagt.

Peters: Guido Hoste en Raymond Pylyser

Jef Leeuwerck, Blauwepoortstraat 4, 8954 Westouter.
Geboren te Poperinge, 16 maart 1949.
Weduwnaar van Greta Barbry die ook Ordelid was (Ordelid in 1995 - overleden op 10 februari 1999).
Kinderen: Evelien, Renilde en Michel.
Beroepsactiviteiten: op pensioen, voorheen bediende bij SKT industriële koeltechniek.
Als partner woont Jef alle activiteiten van de Orde bij; hij was dit voorjaar nog bereid om in het kader van de Frans-Vlaamse Dagen in Nieuwpoort een activiteit te verzorgen rond het thema van het Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen.
Over het Vlaamse bewustzijn en maatschappelijk engagement van Jef kan geen twijfel bestaan: hij is nog altijd één van de drijvende krachten achter het Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen en neemt nog tal van andere engagementen op zich.

Peters: Claude Debeuckelaere en Walter Platevoet

Marieke Stubbe, Gouden Hoofdstraat 42, 8630 Beauvoorde-Veurne.
Marieke is getrouwd met Willy Baelen en de trotse moeder van Warre (7 jaar) en Ferre (6 jaar). Beroep van de echtgenoot: uitbater dorpscafé Tuur Djes in Beauvoorde.
Studies (behaald diploma): economie - moderne talen in het Bisschoppelijk College Veurne, Lager Onderwijs in Sint Andreas Brugge.
Beroepsactiviteit: onderwijzeres in het Buitengewoon Lagere Onderwijs.
Hobby’s: zingen, toneel spelen, lezen.
Weetjes: geboren en getogen in haar geliefde dorp Beauvoorde.
Al jarenlang lid, speelster en sinds een tiental jaar ook bestuurslid van de plaatselijke toneelvereniging de Sint Omaarsgilde; ze is bezielster van de “Vrienden van de Reus”, een vriendengroep van Beauvoordenaren die als doel heeft het “reuzenerfgoed” in het dorp weer te doen herleven na een 15-tal stille jaren.
Jaren geëngageerd in de plaatselijke jeugdbeweging, die ze nog steeds een warm hart toedraagt, samen met haar echtgenoot de sprong gewaagd om opnieuw een dorpscafé in het hartje van Beauvoorde te brengen, omdat dit toch het dorpsleven in al zijn facetten kan samenbrengen. Ze is er - na vijf jaar café houden - van overtuigd dat we van alle mensen uit de bevolking, ongeacht rang of stand of leeftijd heel wat kunnen bijleren. Haar levensmoto is “carpe diem” en zeker ook “waar een wil is een weg”. Ze is een echte leeuw: koppig en volhardend en zeker niet bang om het initiatief te nemen als dat nodig is.

Peters: Jan Vermeire en Frans Terrie.

Voor verslag,
Luc Delancker
Secretaris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten