Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

maandag 21 mei 2012


Onderwerp: Hondschote en Veurne in het Westhoekreservaat
" Grensoverschrijdende contacten : Het hoeft niet altijd spectaculair te zijn om goed te zijn"

Confrater Herman en zijn echtgenote Rita leidden op 11 mei ll. elk een gemengde groep leerlingen rond in het Westhoekreservaat te De Panne. Dat kaderde in een Euro-project opgezet tussen de vijfde klas van het Veurnse Atheneum en klas CM2 van Ecole Em. Coornaert uit Hondschoote.

Elke groep bestond dus uit de helft Veurnenaren en de helft Hondschotenaren. De uitleg bij het reservaatbezoek werd dan ook in beide talen gedaan. Beide klassen begrepen alles in de eigen taal, maar hoorden ook alles in de andere taal. Grappig was wel dat de Franse vrienden "duindoorn" veel makkelijker vonden dat het Franse "argousier". De beide klassen waren zeer gemotiveerd voor hun grensoverschrijdend project, want bij de eindtest konden ze alle toetsvragen foutloos beantwoorden. 

Beide klassen trokken dan ook met een " Certificaat Duinenexplorator/ Explorateur des dunes" fier naar hun scholen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten