Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

donderdag 3 mei 2012


Verslag Algemene Vergadering Orde Driekoningen 06.02.2012

Aanwezig:

Jozef Ameeuw, Cécile Cambien, Karel Cambien, Wout Cornette, Paule Cottigny, Claude Debeuckelaere, Luc Delancker, Thierry Deleu, Etienne Desaever, Lucien Dewitte, Robert Donck, Fernand Florizoone, Robrecht Gheeraert, Guido Hoste, Willem Lanszweert, Koen Morlion, Hugo Ryckeboer, Walter Platevoet, Raymond Pylyser, Guido Schoonaert, Herman Spruytte, Wim Sohier, Geertrui Seys, Frans Terrie, Maurits Timperman, Lieve Tytgat, Marc Vandendries, Jan Vermeire, Wim Vannobel, Johan Vandenberghe, Carol Vandoorne

Verontschuldigd

Jozef Boomgaert, Paul Breyne, Didier Canler, Jacques Collen, Daniël Debrabandere, Dries Decadt, André Depoorter Filip Florizoone, Claude Gosset, Odo Leys, Jan Loones, André Maton, Roger Pattyn, Marc Segher, Joeri Stekelorum, Daniël Vanderscheuren, Alex Verbiest, Jef Vercruysse, Maurice Wylleman.

Agenda van de vergadering:

DEEL 1: bezoekerscentrum Jules Destrooper

Ø      Vanaf 16u15: onthaal in het bezoekerscentrum, Gravestraat 5.

Ø      16u30: verwelkoming door gids - Ordelid Koen Morlion en aansluitend bezoek met proeverij als afsluit.
                                                                           
   DEEL 2: Algemene Vergadering in het (nieuwe) 
                 Stadhuis, Markt 11, te Lo

Ø      18u00: Algemene Vergadering in aanwezigheid van de partners met verwelkoming door Ordelid en schepen van Stad Lo, Wout Cornette.

        --verwelkoming door de voorzitter
-goedkeuring verslag AV vergadering oktober 2011
-werkingsverslag 2011 + financieel verslag 2011
-voorlopig jaarprogramma 2012
-adreskaart + lidgeld
-verkiezing nieuw Dagelijks Bestuur
-rondvraag en varia
           
   DEEL 3: Avondlunch in het Restaurant Stadhuis, 
                 Grote Markt 1, Lo
           
Ø      19u00: avondlunch in restaurant Stadhuis met gezellig samenzijn.

Gastheer confrater Wout Cornette, schepen van Sociale Zaken én Voorzitter OCMW, verwelkomt de vergadering in het pas geopende Stadhuis van Lo.

Het is dan ook een voorrecht dat een vereniging extra muros als eerste wordt ontvangen in het “nieuwe” Stadhuis. Confrater Wout maakt als gastheer van de gelegenheid gebruik om een gesmaakte historische toelichting te geven.
Hij besluit dat dat de raadzaal nog niet verwarmd is door een technisch probleem, maar dat wij in navolging van de woorden van Frans Terrie ons moeten opwarmen aan het “innerlijke vuur”.

1. De Voorzitter verwelkomt het gezelschap in de kapel van het voormalig klooster. De vergadering wordt passend geopend met een minuut stilte bij afsterven van confrater Gerard Debrabandere.

2. Het verslag van de Algemene Vergadering van oktober 2011 in Veurne wordt zonder opmerkingen goedgekeurd door de vergadering.

3. Werkingsverslag en financieel verslag.

Het werkingsverslag wordt als bijlage meegestuurd. Uit het verslag van de financiële toestand blijkt dat de Orde nog altijd solvabel is en de nieuwe bestuursploeg niet onmiddellijk zal af te rekenen krijgen met rode financiële kopbrekens. Omwille van redenen van discretie worden geen cijfers over de financiën opgenomen in het verslag. Ze liggen ter beschikking op het secretariaat

4. Lidgeld 2012.

Er wordt meegedeeld dat het lidgeld 2012 wordt vastgelegd op 60 Euro.
Nieuwe regeling: het drankje tijdens de Algemene Vergadering wordt betaald door de kas van de vereniging. Dit betekent: geen geharrewar meer omdat alle aanwezigen hun consummatie afzonderlijk moeten betalen.

In de loop van de volgende weken wordt een afzonderlijk schrijven rondgestuurd met de mededeling van de nieuwe regeling en met de vraag om het verschuldigde lidgeld vlot over te schrijven.

5. Adreskaart 2012.

De nieuwe versie van de adreskaart is in volle voorbereiding. Ze kan pas in druk gaan wanneer het nieuwe Dagelijks Bestuur is verkozen en er intern een taakverdeling is uitgewerkt.

Commentaar: er is intussen een schrijven rondgestuurd naar alle leden met de adreskaart 2012 én de mededeling van het lidgeld 2012.


6. Verkiezing nieuw Dagelijks Bestuur 2012 – 2015.

Er zijn 5 kandidaturen ingediend bij de voorzitter;
in alfabetische volgorde: Wout Cornette, Dries Decadt, Thierry Deleu, Wim Vannobel, Jan Vermeire.

Volgens de statuten dienen in het Dagelijks Bestuur minstens 5 rechtstreeks verkozen leden te zetelen, de rechtstreeks verkozen leden kunnen op hun beurt 2 leden coöpteren.

Concreet: de ingediende kandidaturen = het vereiste quorum > geen stemming nodig. De kandidaten worden verkozen bij handgeklap.

Commentaar: het Dagelijks Bestuur heeft ondertussen twee leden gecoöpteerd, nl. Luc Delancker en Alex Verbiest.

Taakverdeling binnen het Dagelijks Bestuur 2012 – 2015:

Voorzitter: Wout Cornette
Secretaris: Luc Delancker
Verslaggever: Thierry Deleu
Blogbeheerder: Thierry Deleu – http://www.3koningenkrant.blogspot.com
Penningmeester: Alex Verbiest
Materiaalmeester: Wim Vannobel
Leden: Dries Decadt, Jan Vermeire

7. Voorlopig jaarprogramma 2012.

-         maandag 7 mei Algemene Vergadering in Beauvoorde
-         woensdag 6 juni daguitstap “Menen – Wervik, een grensgeval”
-         woensdag 11 juli de zwart-gele BBQ in Komen
-         maandag 1 oktober Algemene Vergadering
-         zondag 2 december Feest van de Vriendschap en intronisatie

 Voor het verslag,

Luc Delancker
Secretaris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten