Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

zondag 8 april 2012


BIJ DESTROOPER!

Op maandag 6 februari 2012 bracht de Orde Driekoningen Beauvoorde een bezoek aan het gloednieuw bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo.


Onze gids was ordelid Koen Morlion. Wij wandelden letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit West-Vlaanderen. Wij kregen heel wat informatie over de wijze waarop de familie Destrooper vandaag nog de verfijnde koekjes bakt.
In de proefbakkerij kregen wij deskundige uitleg door één van de bakkers. Vanzelfsprekend stond ook proeven op het programma.
Om 18 u vond de Algemene Vergadering plaats in het (nieuwe) stadhuis te Lo, met een verwelkoming door ordelid en schepen van de stad, Wout Cornette (nu voorzitter).

Om 19 u gingen wij lunchen in restaurant “Stadhuis” op de Grote Markt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten