Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

zaterdag 21 april 2012




UITNODIGING

Pre-Ouverture van het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou in Koksijde
Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk Koksijde

Zondag 13 mei 2012 om 15.00 & 17.00 uur

De elfde editie van het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou nadert met rasse schreden: van 12 tot 20 mei 2012.
Op zondag 13 mei 2012 is het festival te gast in de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde.
Om 15.00 uur is er een auditie met enkele wereldvermaarde gregoriaanse ensembles zoals het Choeur Grégorien de Paris (dames), de Schola Cantorum uit Riga (Letland), het Ensemble San Felice (Italië) en organist Jan Vermeire.
Om 17.00 uur verzorgen deze ensembles de Plechtige Vespers met Kristiaan Van Ingelgem aan het orgel.
Om 18.00 uur biedt de Gemeente Koksijde een receptie aan in het CC Casino.
Bij iedere editie van het festival wordt gestreefd naar een weloverwogen creativiteit inzake programmaopbouw om het Gregoriaans naar een zo breed mogelijk publiek te kunnen brengen.

Watou is geen Festival van oude muziek, wel van het herontdekte, springlevende Gregoriaans, de parel van de liturgische zang. Het Festival is tevens een frisse ontmoeting en een dynamische energiebron voor ieder die het Gregoriaans in zijn hart draagt.
Het programma bruist van authenticiteit en biedt een sterke kwaliteitsvolle muzikale invulling.
De toegang voor de auditie om 15.00 uur bedraagt 8 euro, kaarten zijn te verkrijgen in de sacristie van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk bij kerkbediende Helga Dombrecht (tijdens de kantooruren), bij organist Jan Vermeire, of via de website www.festivalwatou.be.
De Vespers om 17.00 uur zijn gratis toegankelijk.
Info & reservaties: www.festivalwatou.be
Met steun van de Gemeente Koksijde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten