Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

maandag 20 augustus 2012



Het Duinenhuis

Poëzie van Ordeleden op Open Monumentendag 9 september.

Op zondag 9 september van 14 tot 18 u. kun je boven op het platte dak
van “Het Duinenhuis”,  midden in de Schipgatduinen, te Koksijde genieten van poëzie van onder andere ordeleden Fernand Florizoone en Thierry Deleu, naast nog heel wat andere Vlaamse poëten.

Het  is op vraag van de Koksijdse milieudienst dat ordelid Herman Spruytte een poëzie- en muziekprogramma samenstelde. Bijzonder leuk is dat de bezoeker zelf het thema van de poëzie en de muziek mag bepalen: zee, strand, duinen, vissers, storm, dromen, meeuwen, garnalen, mosselen, duinenflora, zeegenoegens, milieuzorgen,…

Het thema van Open Monumentendag luidt immers : “Muziek, woord en beeld”.
De restauratie van het gebouw - architecten  Popeye en Van Landschoot - en de inrichting tot natuureducatief centrum  lonen zeker de moeite.
Op hetzelfde platte dak kun je ook een workshop “aquarel schilderen” volgen.
Parkeer op het Elisabethplein en wandel langs het duinenpad naar het Duinenhuis. De Bettystraat, waar het gebouw ligt, is autovrij.
Ideetje: kom met de tram!  Halte Lejeunelaan en Koninklijke Baan volgen tot aan de Bettystraat.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten