Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

dinsdag 7 augustus 2012


Kustplekje van de week: 

de rust bij Sint-André

DINSDAG 07 AUGUSTUS 2012, 03U00

Thierry Deleu haalt inspiratie uit Sint-André.

Thierry Deleu, Oostduinkerkens literaire duizendpoot, moet niet ver gaan om zijn favoriete plekje te bereiken. ‘op enkele stappen van mijn woning, in de Zandzeggelaan, ligt een korte overgang van duinen naar strand en zee. Het is het begin van Sint-André. Daar - weg van de drukte bij de dijk - kom ik helemaal tot rust’, vertelt hij.

Thierry Deleu, auteur van een dertigtal boeken, woont op enkele stappen van zijn favoriete plekje. De duinen van Sint-André.

Een plekje waar hij ook heel wat inspiratie opdoet. ‘Hier heb ik heel wat ideeën opgedaan voor mijn roman Liefde en Dood op Sint-André. Dat is tot nog toe mijn best verkochte boek. Wellicht omdat de locatie zeer herkenbaar is. De meeste van mijn zeegedichten vinden daar ook hun inspiratie. Ik heb ze gebundeld in Meeuwen in Bloot Onderlijf of Oostduinkerkse gedichten.’

Oostduinkerke telt voor Thierry Deleu nog wet aantrekkelijke plekjes. ‘Op het terras van 't Zand heb je een overweldigend zicht op het strand, de zee en de heen en weer lopende toeristen. Het terras van de Amadeus, op de hoek van de Albert I laan en de Leopold II laan, is dan weer de centrale plaats van Oostduinkerke. Die plaatsen hebben mijn vrouw en ik - wij komen uit Harelbeke - ook goed geholpen om ons in Oostduinkerke te integreren.

Mark Maes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten