Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

donderdag 9 augustus 2012


Internationaal Orgelfestival Veurne
Donderdag 9 augustus om 20.00 uur (Sint-Walburgakerk Veurne)
Alain De Rudder (trompet) - Jan Vermeire (orgel)
Alain De Rudder is professor trompet aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en is solotrompettist bij verschillende wereldberoemde orkesten zoals deFilharmonie, het Orchestre des Champs Élysées en werkt met de grootste dirigenten. Jan Vermeire is organist van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde en een veelgevraagd concertorganist. Samen brengen ze een bloemlezing van muziek voor orgel en trompet: werken van Clarke, Haendel, Bach, Sauguet en Damase.

Internationale Orgelweek Koksijde 2012
Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk Koksijde
Het orgel van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk van Koksijde werd een jaar geleden feestelijk ingespeeld. Ondertussen kwamen heel wat organisten op bezoek die vol lof waren over het instrument. Voor het eerst organiseert de Orgelkring van Koksijde een Internationale Orgelweek om het instrument in de kijker te zetten en te laten bespelen door toporganisten.
In het programma zit ook een bus uitstap naar de Sint-Elooiskerk van Duinkerke voor een concert met een van Engelands meest briljante organisten, Colin Walsh.
Maandag 13 augustus om 20.00 uur - Stephan Debeur
Stephan Debeur is organist van het wereldberoemde Gablerorgel van de abdij van Weingarten in Zuid-Duitsland. Als kind zong hij mee in het knapenkoor van de Dom van Aachen. Hij studeerde orgel en gregoriaans aan de Folkwanghochschule in Essen. Op het barokke Gablerorgel van Weingarten nam hij meerdere cd’s op. Op zijn programma staat werk van Muffat, Couperin, Bach en Knecht.
Woensdag 15 augustus om 20.00 uur - Jean-Pierre Lecaudey
Jean-Pierre Lecaudey is een van Frankrijks toporganisten. Hij studeerde aan het Conservatorium van Toulouse bij Xavier Darasse. Sinds 1983 treedt hij op in de belangrijkste orgelfestivals ter wereld. Zijn opnames krijgen de beste kritieken en erkennen hem als briljante uitvoerder. Sinds 1985 is hij organist titularis van het orgel van de collegiale kerk van Saint-Rémy-de-Provence. Hij dirigeerde tien jaar lang het Ensemble Orchestral des Bouches-du-Rhône. Hij brengt werken van Bruhns, Buxtehude, de Grigny en Bach.
Donderdag 16 augustus – Orgelbus naar Duinkerke
Église Saint-Éloi Dunkerque
« Les Jeudis de Saint-Éloi »
Colin Walsh
Colin Walsh is de “Organist Laureate” van de kathedraal van Lincoln in Engeland. Hij speelde talrijke concerten in kathedralen en kerken in het Verenigd Koninkrijk, de Royal Festival Hall in Londen, en toerde in Scandinavië, Frankrijk en de Verenigde Staten van Amerika. Hij speelt een programma volledig gewijd aan Engelse componisten (Edward Elgar, Ralph Vaughn-Williams, William Walton…).
ORGELBUS (€15 bus + Concert)
19:00 Kerkplein Koksijde (Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk)
19:10 Station Koksijde
19:15 Station Veurne
19:45 Église Saint-Éloi Dunkerque
Reserveren bij Jan Vermeire, telefoon: 058 62 02 72 begin_of_the_skype_highlighting            058 62 02 72      end_of_the_skype_highlighting of email: janvermeire@telenet.be
Vrijdag 17 augustus om 20.00 uur - Jan Vermeire (Voorstelling nieuwe CD)
Jan Vermeire is sinds december 2011 de organist van het vernieuwde orgel van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde. Hij studeerde onder andere aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Hubert Schoonbroodt. Hij heeft een drukke concertpraktijk en realiseerde heel wat cd’s. Op dit concert stelt hij zijn nieuwe cd voor met werken van Johann Sebastian Bach, opgenomen op het Jürgen Ahrendorgel van Porrentruy in Zwitserland.

Info & reservatie
Orgelkring Koksijde
Bernard Lust (voorzitter)
Lucie Gerardstraat 2
8670 Koksijde
058 51 42 30 begin_of_the_skype_highlighting            058 51 42 30      end_of_the_skype_highlighting
Toegangsprijzen
Volwassenen € 10
Voorverkoop € 8
Onder 18 jaar gratis
Abonnement (5 concerten Koksijde) € 30

Geen opmerkingen:

Een reactie posten