Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

dinsdag 24 juli 2012


IN DE KANTLIJN

Het Westhoekgevoel


Maar liefst 77,5 % van de inwoners voelt zich ‘Westhoeker’. De grootste troeven van de Westhoek zijn de open ruimtes en uitgestrekte landschappen, de authenticiteit van de streek (terug te vinden in onder andere het sappige dialect en het oorlogserfgoed) en de grote deelname aan het verenigingsleven.

90,7 % vindt het belangrijk dat het toerisme in de Westhoek gepromoot wordt. Dit grote draagvlak heeft te maken met het belang van toerisme als bron van inkomsten voor inwoners van de streek. Best scorende troeven zijn het typische karakter van de streek, de gastronomie, de landschappen en de fietspaden. Er mag niet enkel op oorlogstoerisme gefocust worden.

De Westhoek scoort goed tot zeer goed op vlak van leefomgeving en verenigingsleven. 65,7 % van de ondervraagden vindt dat ze zich zelf ook actief inzetten voor een betere Westhoek. Dit kan gaan van het lidmaatschap van een plaatselijk bestuur, bewonersplatform of vereniging tot het organiseren van evenementen en het onderhoud van de landschappen.

Thierry Deleu 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten