Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

zondag 22 juli 2012


Tweede fictieve (*) brief van de voorzitter


Beste confraters,

Het is zomer. Ik bedoel: zomervakantie voor studenten, scholieren en leerlingen. Tijd maken om niets te doen. Ik bedoel: niet hoeven uit werken te gaan. Voor de gepensioneerden onder ons (en die zijn in de meerderheid) tijd om onze ‘vakantie’ te onderbreken.

Sommigen gaan (alweer) op reis. Anderen gaan naar zee of naar ons eigen buitenland, de Ardennen. Waar je hoe dan ook gaat: zon, zon, zon.

Maar maak ook eens tijd om ons voorbije werkjaar te evalueren. Een nieuwe voorzitter, een nieuw Dagelijks Bestuur, nieuwe leden en triest maar onoverkomelijk: ook enkele leden die naar ‘de eeuwige jachtvelden’ afreisden.

Voel jij ook de nieuwe wind die er stilaan aankomt rollen? Overleg, waardebepaling, voorstel tot vernieuwde missie, herbronning van doelstellingen en activiteiten. Zo hoort het, zo stagneert onze Orde niet, zo blijven wij actueel, zo blijft de Orde gespeend van ‘kwalen en kwaaltjes’, zo versterken wij onze saamhorigheid.

Onze recente activiteit (bezoek aan de Vlaamse School in Komen) was op velerlei gebied een schot in de roos: onthaal, aperitief en hapjes, BBQ, uitleg over de school, onze verbroedering met de lokale Marnixring. De tafelspeech van gewezen voorzitter, Cecile Cambien, heeft velen beroerd. Ik voelde mij thuis. Jullie ook?

Het Dagelijks bestuur, onder leiding van voorzitter Wout Cornette, is enthousiast en eensgezind. Na de zomervakantie gaan wij weer aan de slag. Beloofd!

Denk erom, met regelmaat, ons 3koningenkrantje te lezen op http://www.3koningenkrant.blogspot.com.


Groeten,

De fictieve voorzitter

* Fictief betekent: verzonnen, denkbeeldig, bedacht, imaginair, gefingeerd, geveinsd, ingebeeld, niet werkelijk, niet echt, verdicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten