Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

donderdag 12 juli 2012


Persbericht


KAREL CAMBIEN
Gesprekken met VIJFTIG West-Vlaamse ondernemers
2007-2012



Vandaag, 25 juni, verschijnt “Gesprekken met 50 West-Vlaamse ondernemers”, het nieuwste boek van auteur-journalist Karel Cambien. In 2002 en 2007 verschenen al soortgelijke edities.
In deze nieuwste editie gaat Karel Cambien in diepte-interviews met West-Vlaamse topondernemers op zoek naar alle aspecten van het ondernemerschap: strategie, financieel management, HR, innovatie, sales, export, aandeelhouderschap, corporate governance, enzovoort. Ook de “mensen achter de cijfers”, met hun verwachtingen en hun vragen, komen in elke bijdrage ruimschoots aan bod. De kleurenfoto’s van de hand van topfotograaf Dries Decorte geven een grote meerwaarde aan het boek.
Vijftig ondernemers werden na een grondige selectie in het boek opgenomen, waaronder niet de minsten: Willy Naessens, Luc Desender (Electrawinds), Philippe D’heygere (Lapauw International), Alfred Hoet (Turbo’s Hoet), Chris Maene (Piano’s Maene), Dirk Wynants (Extremis),  Paul Renson (Renson), Jan Valcke (Vasco), Peter Vyncke (NV Vyncke), de gebroeders Tuytens (Concordia Textiles), Bart Brackx (Jetair), enzovoort.
Dit boek bundelt de diepte-interviews die Karel Cambien de voorbije jaren (2007/2012) afnam met een keurgroep van vijftig West-Vlaamse ondernemers. Deze gesprekken werden gepubliceerd in “Ondernemers”, het tweewekelijkse magazine van VOKA West-Vlaanderen, en zijn een soort “greatest hits” of “best of”. Met uitzondering van de interviews van 2012, worden al deze gesprekken ook kort geactualiseerd.
Alle sectoren van de economie -van voeding tot textiel, van interieur tot distributie, van ICT tot puur industriële bedrijven, enzovoort- zijn aan de orde. Dikwijls gaat het om sterk groeiende familiebedrijven. De ondernemers zelf komen uit de vier windrichtingen van de provincie West-Vlaanderen. Zowel de door de wol geverfde ondernemers als beloftevolle starters passeren de revue, zowel mannelijke als vrouwelijke ondernemers. Ook sommige West-Vlamingen die in het verre buitenland actief zijn, komen aan bod.
De vijftig ondernemers verdienen met hun bedrijf, en ongeacht de sector waarin ze actief zijn, het etiket van “hidden champions”, verborgen kampioenen die bijna zonder onderscheid ook furore maken op de Europese of op de wereldmarkt. Nu eens zijn ze marktleiders, dan weer blinken ze uit door hun drang naar innovatie, hun schrander strategisch inzicht, hun flinke flexibiliteit of hun gezond verstand.
Wie dit boek leest, en met dank aan de ondernemers in deze oplage, hoeft misschien niet eens meer naar de Vlerick School voor Management.


Praktische info:
Gespreken met vijftig West-Vlaamse ondernemers - editie 2012
verantwoordelijke uitgever en auteur: Karel Cambien
·         360 bladzijden       
·         Kostprijs: 25 euro (excl. BTW)Het boek is te verkrijgen bij: de auteur (karel.cambien@euronet.be), bij VOKA West-Vlaanderen of via de website van De Standaard Boekhandel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten