Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

donderdag 12 juli 2012




Onze activiteit in de Vlaamse basisschool “De Taalkoffer” (Comines) was een voltreffer. Op velerlei gebied. De opkomst, de ontmoeting met de leden van de plaatselijke Marnixring, de sfeer, de babbels. Maar vooral de BBQ (waar directeur Tom voor had gezorgd) was van hoge kwaliteit. Voeg daarbij veel (voor de ene) of iets minder drank (voor de ander) (twee uur aperitieven met hapjes is een uitzonderlijk goed!) tijdens aperitief en BBQ en het lekkere dessert en alle ingrediënten zijn aanwezig om ons in opperbeste stemming te brengen.

Dat Wim en Dries de feestmanagers waren, was algauw duidelijk (denk aan Bourgondisch genieten, aan overvloed en weelde). (Ik wil er stilletjes bij vermelden dat de BBQ uit Wevelgem kwam. Ik heb daar gewoond tot 1976.)

De meesten waren op dreef en babbelzieker dan ooit.
Ook de tussenkomsten, kort, lang, te lang (?) waren duidend, bemoedigend en bezield. (Als de speech te lang duurde, werd de spreker nog voor het einde (?) bedankt met een ‘spontaan gestuurd’ applaus.)  Ik denk aan de schitterende speeches van dokter Guy Celen (voorzitter Marnixring), van een blije Dries en van onze gewezen voorzitter (politica) Cécile.
Vooral de oproepen tot solidariteit, tot standvastigheid, tot ‘rechtvaardigheid’ (in de verdeling van rechten en plichten) vielen op.

In de babbels buiten en aan tafel met tafelgenoten viel de nieuwe wind op. Of moet ik schrijven: de wil om nieuw leven te blazen in onze Orde en in onze missie.
Zoals u weet, heb ik aan het Dagelijks Bestuur een nieuw ontwerp-missie voorgelegd ter discussie. Met drie accenten: één: actualisering van onze doelstellingen, twéé: de aantrekkelijkheid van onze activiteiten en drie: de recrutering van de jonge(re) generatie.
Straks publiceer ik foto’s van deze activiteit, ‘geschoten’ door Wim en doorgemaild door zijn schattig vrouwtje Mia.
Een pluim voor de organisatie!

Thierry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten