Oprichters: Robert Decarne (Beveren a/d IJzer), Bert Hendrycks (De Panne), Walter Platevoet (Veurne), Raymond Pylyser (Veurne) en Carol Vandoorne (Veurne).
Als uitvalbasis kochten zij herberg "Het Gemeentehuis" (Wulveringem). Het pand werd omgebouwd tot onthaalcentrum, eethuis en taverne. De vroegere naam "Dryconinghen" werd in ere hersteld. Nu is dit het bekende "Gasthof Driekoningen".
Om de drie jaar kiezen de leden een nieuw bestuur. De opeenvolgende voorzitters waren: Jan Sansen, Roger Blondeau, Robert Travers, Raymond Heddebauw, Daniël Vanderscheuren, André Depoorter en Cécile Cambien.


Beheer en Redactie van 3koningenkrant:
Thierry Deleu, Zandzeggelaan 18 te 8670 Oostduinkerke
thierry.deleu2@telenet.be
0475/811763
http://3koningenkrant.blogspot.com

dinsdag 10 juli 2012


Internationaal Orgelfestival Veurne-Westkust - Openingsconcert
Donderdag 12 juli 2012 om 20.00 uur
Onze-Lieve-Vrouwekerk De Panne
Peter Ledaine - orgel
Op donderdag 12 juli is er om 20.00 uur het openingsconcert van het Internationaal Orgelfestival Veurne-Westkust.
Dit concert gaat door in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van De Panne waar een prachtig orgel staat van de Duitse orgelbouwer Johannes Klais uit Bonn.
Het instrument werd gebouwd in 1937 en enkele jaren geleden gerestaureerd door Jan Lapon uit Diksmuide.
Organist Peter Ledaine studeerde aan het Lemmensinstituut van Leuven bij Chris Dubois en aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam bij Hans van Nieuwkoop.
Hij heeft een veelzijdige carrière als organist-titularis van de orgels van de Sint-Petrus en Pauluskerk in Oostende, dirigent van het Orlandusensemble, directeur van de SAMW van Blankenberge en concertorganist.
Op zijn programma staan werken van Buxtehude, Bach, Lemmens en Peeters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten